Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΛΙΠΑ

Στην κεντρική πλατεία του Πολιχνίτου, στο δρόμο προς τα Βατερά, θα συναντήσεις εδώ και 27 χρόνια ένα πολύ ιδιαίτερο καφέ που συνδυάζει άριστα την τοπική παράδοση με τις σύγχρονες ανάγκες. 


Είναι ένας χώρος που κανείς μπορεί να απολαύσει την καταπληκτική δροσιά στην καταπράσινη αυλή του το καλοκαίρι, την θαλπωρή του τζακιού το χειμώνα αλλά και το άριστο σέρβις του που περιλαμβάνει από παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού έως πεντανόστιμα σνακ όπως σαλάτες, ομελέτες κ.α για το μεσημέρι.




 Και όλα αυτά σερφάροντας ελεύθερα μέσω του ασύρματου δικτύου του από το κινητό σου, τον υπολογιστή σου ή τον υπολογιστή που μπορεί να σου παραχωρήσει το κατάστημα. 








Το πιο αξιόλογο να δει κανείς όμως είναι μια σπουδαία ιδιωτική λαογραφική συλλογή του ιδιοκτήτη που εκτίθεται ελεύθερα και εμπλουτίζεται συνεχώς, η οποία περιλαμβάνει σπάνια κομμάτια χαρακτηριστικά της τοπικής παράδοσης.





 Εξάλλου η τοπική παράδοση κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλο το χώρο του καφέ «ΤΟΥΛΙΠΑ», ακόμα και στα δομικά του στοιχεία όπου έχουν χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα εξαρτήματα παλιού ελαιοτριβείου κ.α.

1 σχόλιο: