Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Εγκαινιάστηκε το κτίριο του Νηπιαγωγείου Πολιχνίτου

Έγιναν σήμερα τα εγκαίνια του κτιρίου στο οποίο μεταστεγάστηκε  πριν λίγες μέρες το Νηπιαγωγείο Πολιχνίτου. Πρόκειται για το κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου. Η επιλογή του κτιρίου αυτού έγινε κάτω απ’ την πιεστική ανάγκη να αδειάσει η «γωνιά», στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου, στην οποία φιλοξενούνταν το Νηπιαγωγείο από την ίδρυσή του, μιας και οι ανάγκες του Δημοτικού ήταν αδύνατο να καλυφτούν με το υπόλοιπο κτίριο.
Το πρόβλημα της μεταστέγασης του Νηπιαγωγείου υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια και έγινε πιο έντονο ύστερα απ’ την ένταξη του Δημοτικού Σχολείου στα Ολοήμερα Σχολεία. Μάλιστα -όπως είπε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων- η πρώην διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, Τασούλα Σαντή, είχε αγοραστεί και οικόπεδο σε εξαιρετική τοποθεσία για την ανέγερση ενός νέου και σύγχρονου Νηπιαγωγείου αλλά δυστυχώς έμεινε μόνο το οικόπεδο.
Η επιλογή του κτιρίου του Ειρηνοδικείου προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις ανάμεσα στους γονείς των νηπίων, ήταν ίσως μια λύση ανάγκης αλλά σίγουρα δεν είναι η ιδανική.
Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και μίλησαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου κ. Αλεξίου, ο αντιδήμαρχος έργων Στρατής Τζιμής και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Λέσβου Αριστείδης Καλάργαλης. Στην ομιλία του ο κ. Τζιμής εξήγγειλε και την άμεση ανακαίνιση της παιδικής χαράς Πολιχνίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου